Lajme

Rrezik i madh orteku në jug të Zvicrës

Deri në 50 centimetra borë e freskët ranë në anën jugore të Alpeve brenda 24 orëve gjatë fundjavës. Niveli i rrezikut për ortekët u ngrit në “i rëndësishëm”, nga Instituti për Kërkimin e Borës dhe Ortekut (SLF), përcjell albinfo.ch.

Portalet jugore të Gotthard dhe San Bernardino janë pjesërisht të mbuluara me borë dhe kushtet e rrugës janë përkatësisht kritike. Pasime të shumta, duke përfshirë Simpson, janë aktualisht të mbyllura.

Niveli i paralajmërimit ka të ngjarë të qëndrojë në vend deri të martën. Ndërkohë, sipas SLF, mund të priten orteqe spontane.