Lajme

Rriten çmimet e shtëpive zvicerane

Gjatë tremujorit të tretë të vitit 2020, çmimet e shtëpive në Zvicër u rritën me një mesatare prej 0.2%. Sidoqoftë, çmimet e disa shtëpive u rritën ndërsa të tjerët ranë

Sipas shifrave të botuara nga Zyra Federale e Statistikave të Zvicrës, çmimi i shtëpive individuale u rrit 1,1% ndërsa çmimi i apartamenteve ra me 0,6%.

Rritja e çmimit për shtëpi individuale ishte veçanërisht e lartë në zonat periferike pranë qyteteve të mëdha (+ 2.6%) dhe në komunat rurale (+ 2.2%). Sipas raportit, apartamentet në zonat periferike dhe rurale ranë më së shumti (-1.1%), shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Krahasuar me fundin e tremujorit të tretë të vitit 2019, çmimet e shtëpive individuale ishin 3.1% më të larta dhe çmimet e apartamenteve ishin 2.1% më të larta. Rritja mesatare e kombinuar ishte 2.6%.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI