Lajme

Rriten sulmet kibernetike nga Rusia  

Ekipi i reagimit ndaj incidenteve digjitale, CSIRT, i Agjencisë Kombëtare italiane të Sigurisë Kibernetike, ka raportuar një rritje të sulmeve ndaj institucioneve italiane nga burime të grupeve të hakerëve rusë, transmeton ansa, përcjell albinfo.ch.

Agjencia deklaroi se këto sulme kanë qenë të një natyre demonstrative dhe nuk kanë çuar në shkelje të integritetit dhe konfidencialitetit të sistemeve.

Agjencia shtoi se sulmet mund të rriten në muajt e ardhshëm dhe këshilloi institucionet publike të kenë kujdes me sigurimin e sistemeve të tyre të IT-së si edhe të vlerësojnë nëse ata do të kenë nevojë për të rritur nivelin e tyre të mbrojtjes nga sulmet DDoS.