Shqipëria

Rritet numri i turistëve të huaj në Shqipëri

Kryeministri Edi Rama ka publikuar shifrat e turistëve të huaj që kanë vizituar Shqipërinë në janar të këtij viti, ku kryesojnë polakët, përcjell albinfo.ch.

Krahasuar me janarin e vitit 2023, ka një rritje vizitorësh polakësh me më shumë se 411.8%, duke u pasuar nga rumunët me 120.5%.

Më pas rritje ka pasur edhe për turistët nga Spanja, Suedia, Franca, Italia, Anglia, Mali i Zi dhe Kosova.

“JANARI i thuajse 1/2 MILIONË TURISTËVE lajmëron një vit fantastik për Shqipërinë Turistike 30% më shumë flukse vizitorësh krahasuar me janarin 2023, teksa shtohet pesha e vizitorëve nga disa vende të mëdha në hartën e prurjeve turistike”, shkruan Rama në Facebook.

https://www.facebook.com/ediramaal/posts/948596566636005?ref=embed_post