Lajme

Rruga më e famshme “gjarpër” në Zvicër

Ndoshta rruga më e famshme e gjarpërit në Zvicër

Rruga e Julier Pass kalon nga Chur nëpër luginat e thella Alpine, mbi Qafën e Julier dhe në drejtim të St. Moritz, transmeton albinfo.ch.

Zbuloni atraksionin e qytetit më të vjetër të Zvicrës, Chur – para se të lëvizni përmes Churwalden në Valbella dhe pamjeve më spektakolare, së bashku me pamjet gjithëpërfshirëse mbi Lenzerheide.

Parku Seilpark në Alp Pradaschier, me vrapimin më të gjatë në botë me sajë, është sigurisht edhe një pamje tjetër spektakolare. (Ndalesa e PostBus Churwalden, Postimi: Sesselbahn Pradaschier).

Keystone – @chrishenryphoto

Lenzerheide, gjithashtu, ofron argëtim aktiv gjatë gjithë vitit; me liqenin idilik Heidsee që fton vizitorët të bëjnë një zhytje freskuese të verës; dhe shteg shëtitjeje Globi që u pëlqen fëmijëve dhe atyre të rinjve me zemër! (Ndalesa e PostBus Lenzerheide Post). Tarraca diellore Lenz ofron pamje të lezetshme mbi luginën Albulatal dhe, nga kjo pikë, rezervati natyror Parc Ela shtrihet deri në Bivio.

Një nga shumë propozimet e rekomanduara, është një shëtitje nga Savognin (PostBus ndaloj Savognin Posta) mbi Alp Flix në një nga ndalesat e shumta të PostBus që shtrihen përgjatë kësaj shtrirje d.m.th. PostBus ndalon Ronën; Sur –dhe në verë ekziston edhe një lidhje Alpin Bus me Alp Flix, që të çon në Marmorera, Dorf; Bivio, Posta. Bivio është dera për në Julier Pass, ku rrjedh pellgu ujëmbledhës Evropian Rhein-Donau, dhe vendndodhja e rrugës për biçikleta malore mbi Passim Septimer (ndalesa e PostBus Bivio, Posta). Duke ndjekur Silvaplanën, me pllajën e saj unike të mbushur me liqen, ju e gjeni veten në St. Moritz dhe fushën e hoteleve të shkëlqyera dhe mundësive ekskluzive të blerjeve…. Këtu vizitorët gjithashtu kënaqen me spektaklin e garave me kuaj në liqenin e thellë të ngrirë të rajonit, së bashku me sportin mbretëror të dëborës me mëngë, dhe një dhe të vetmin natyror në botë me akull, që në të gjitha e bëjnë vendpushimin e bukur një Mekë për entuziastët e sporteve dimërore. /Albinfo.ch