Lajme

Bernë: Seancat dëgjimore për vrasjen brutale nga një çift fillojnë në shtator

Një çift i ri nga qyteti i Bernës po akuzohet për vrasje. Sipas sistemit të drejtësisë në Zvicër, çifti së bashku me një person tjetër thuhet se kanë vrarë dy persona.

Në shtator, sipas gazetës së përditshme zvicerane “20 minuta”, do të dëgjohen seancat për akuzat e çiftit.

Në qershor të vitit 2016 thuhet se ata kanë lidhur dhe mbytur një pronar kamioni nga Bülach ZH me qëllim që ta vjedhin kamionin e tij. Ata pastaj dyshohen se depozituan trupin e tij në një pyll pranë Boppelsen ZH, ku u gjet nga një kalimtar.

Trupi i vdekur pranë ndërtesës së banimit

Në vrasjen e dytë vetëm burri dukej se ishte përfshirë. Përsëri, e njëjta situatë, sipas dyshimeve ai  kishte shkuar në dyqanet e automjeteve dhe kishte përsëritur rastin e njëjtë, edhe këtu viktima ishte e lidhur dhe e mbytur. Trupi u varros pranë shtëpisë së çiftit në Utzigen. Në korrik 2016, i vdekuri u gjet më në fund nga policia.

Gjyqi i tre të pandehurve pritet të marrë disa ditë. Çfarë dënimesh kërkon zyra e prokurorisë publike ende nuk dihet. Paditë nuk do të publikohen deri në fillim të gushtit.