Lajme

Sërish rritje: 129 infeksione të reja në Zvicër

54 raste të reja qenë raportuar të martën (dje), 47 të hënën, 70 të dielën dhe 97 të shtunën. Mbi njëqind raste ishin raportuar në tri ditët e fundit të javës së kaluar

Në Zvicër dhe Lihtenshtajn, brenda ditës së fundit janë raportuar 129 infeksione të reja me koronavirus. Kjo do të thotë që numri është rritur përsëri dukshëm mbi 100 dhe i është kthyer markës treshifrore, të regjistruar gjatë javës së kaluar, shkruan sda.ch.

Të kujtojmë: 54 raste të reja qenë raportuar të martën (dje), 47 të hënën, 70 të dielën dhe 97 të shtunën. Mbi njëqind raste ishin raportuar në tri ditët e fundit të javës së kaluar, me një kulm prej 137 infeksionesh që ishte raportuar të mërkurën, transmeton albinfo.ch.

Siç ka njoftuar të mërkurën Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) deri më tani ka pasur 32.498 raste me Covid-19, të konfirmuara nga laboratori

Gjithashtu sipas BAG deri më tani, kanë vdekur 1686 njerëz të testuar pozitivisht për Covid-19, përcjell albinfo.ch. BAG me këtë rast u referohet raporteve që laboratorët dhe mjekët kishin dorëzuar deri në mëngjesin e të mërkurën si pjesë e detyrimit të raportimit.

Gjithsej 4067 njerëzve u është dashur të shtrohen në spital që nga fillimi i pandemisë, që është gjashtë më shumë se një ditë më parë.

Numri i testeve të kryera për  Sars-CoV-2, që është agjenti shkaktar i Covid-19, deri më tani ka arritur në 652.413. Në gjashtë për qind të këtyre testeve, rezultati ka dalë pozitiv. 10.431 teste të reja janë raportuar në BAG nga e marta deri të mërkurën.