Lajme

Shaip Kamberi mban ligjëratë në ETH Zürich

Në ETH Zürich u mbajt ligjërata “Shqiptarët në Luginën e Preshevës”

Të premten, më 25.11.2022, nga ora 19:30, në ETH Zürich, HG F5 (në ndërtesën kryesore) u mbajt një ligjëratë lidhur me shqiptarët që jetojnë në Luginën e Presheves, shkruan albinfo.ch.

I ftuar special ishte edhe deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi.

Kjo mbledhje ëu organizua nga shoqata „Studenti“ në Cyrih, ku u trajtuan tema të ndryshme që i preokupojnë banorët shqiptarë që jetojnë në Luginën e Preshevës dhe më gjerë.

Nën organizimin e Shoqatës “Studenti” në Zurich, pata nderin e veçantë, në prag të festave të Nëntorit, të mbajë një ligjeratë para studentëve shqiptarë në Universitetin e Zurichut, për zhvillimet politike në Luginën e Preshevës.

Interesimi i jashtëzakonshëm tregon edhe për fuqinë e madhe që po mer diaspora shqiptare në Zvicër, në veçanti studentët që arrijnë rezultate në universitetet më të mira.

E ardhmja i takon shqiptarëve, të pajisur me dije e angazhim akademik, për t’i dhënë drejtimin e duhur kombit tonë.