Kultura

SHBA tërhiqet nga UNESCO

Departamenti i Shtetit ka thënë se është i brengosur për problemet financiare të UNESCO-s dhe ka bërë thirrje për reforma në Agjenci

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë tërhequr nga UNESCO, duke e akuzuar organizatën kulturore të Kombeve të Bashkuara për “paragjykim anti-Izrael”.

Agjencia njihet për përcaktimin e vendeve të trashëgimisë botërore.

Departamenti i Shtetit ka thënë se është i brengosur për problemet financiare të UNESCO-s dhe ka bërë thirrje për reforma në Agjenci.

Në vitin 2011, SHBA kishte anuluar kontributin e saj në buxhet të Agjencisë si protestë për vendimin që të pranohej Palestina.