Lajme

Shkatërrohet celula terroriste në Austri e lidhur me shtetin islamik

Referuar zhvillimeve të fundit, shërbimi Austriak i Sigurisë së Brendshme (DSN) njoftoi sot se ka shkatërruar një celulë terroriste të dyshuar si të lidhur me Shtetin Islamik.

Siç thuhet në njoftim, grupi përbëhej nga nëntë të rinj dhe një grua, ndërsa një i dyshuar është ndaluar, përcjell albinfo.at.

Thuhet se hetimet dhe marrjet në pyetje të mëparshme tregojnë se të dyshuarit kanë një qëndrim që është midis ‘thelbësisht islamist’ dhe ‘terrorist’, raporton AP.

Nga ana tjetër, DSN deklaroi se të dyshuarit, të cilët janë midis 15 dhe 23 vjeç dhe jetojnë pranë qytetit të Linzit në Austrinë veriore, dyshohet se janë ‘rekrutuar për një kohë të gjatë për organizatën terroriste Shteti Islamik (IS) dhe aktivitetet e saj kriminale’.

Përveç kësaj, ata planifikonin të krijonin një xhami ose dhomë lutjeje nën flamurin taleban.

Identiteti i të dyshuarve nuk është bërë i ditur në përputhje me ligjet austriake të privatësisë, por agjencia austriake e lajmeve APA raportoi se ata janë nga Austria, Turqia, Iraku, Rusia dhe Kroacia ose janë pa shtetësi.

Prokuroria publike në Linz ka urdhëruar ndalimin e njërit prej të dyshuarve, 18-vjeçarit, me arsyetimin se ekziston rreziku që të ikë ose të kryejë vepra penale. Të dyshuarit e tjerë janë nën hetim.