Lajme

Shoqata e Mësuesve Shqiptarë “Naim Frashëri” mbajti “Kuizi i diturisë-Vjena 2022”

Më 18.06.2022, Shoqata e Mësuesve Shqiptarë “Naim Frashëri ” në Austri, me sukses organizoi evenimentin kulturoro-arsimor “Kuizi i diturisë-Vjena 2022”, i cili kësaj here ishte i njëzeti me rradhë, shkruan albinfo.at.

Theksohet se ky kuiz ka rëndësi të veçantë në nxitjen e nxënësve për mësimin dhe njohjen me atdheun,gjuhën dhe kulturën e vendit.

“Kuizi i Diturisë ” , por edhe manifestimet tjera të festave tona kombëtare ,që shoqata jonë i ka organizuar dhe po i organizon, janë suksese të përbashkëta të mësuesve, nxënësve dhe prindërve.Nikoqir i këtij evenimenti ishte mësuesi Osman Ademi,njëkohësisht edhe moderator i programit.

Komisioni vlerësues ishte i përbërë nga Ismet Sinani,Qefsere Demaj dhe Ibrahim Hasanaj .

Pjesë të këtij aktiviteti ishte edhe përfaqësuesja e MPJD ,zonja Buqe Thaqi Matoshi,z.Dr.Smajl Kabashi,Violeta Allmuca,shkrimtare ,mësuese në pension Bukurije Limani ,mësuesi në pension Shefqet Gashi ,kolegu ynë Dritan Mashi dhe zonja Irena Mashi-kryetare e Shoqatës “Gjergj Fishta” Itali, Hafir Elshani ,kryetar i shoqatës “Shqiponja”Traisen, Nisret Bujari , këshilli bashkiak në komunë,Baden …

Në “Kuizin e Diturisë” morën pjesë gjithsej trembëdhjetë ekipe ,tetë ekipe të ciklit të ulët dhe pesë ekipe të ciklit të lartë.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Ekipet fituese

 

Cikli i lartë:

  1. “Flamuri”-mësuesi Ismet Sinani,Linz
  2. “Shqiponja e madhe”- mësuesi Izri Rexha,Linz
  3. “Suliotët “- mësuesja Antigone Elshani,Traisen

 

Cikli i ulët:

  1. ” Afrim Zhitia”- mësuesi Ibrahim Hasanaj, Gänsendorf
  2. “Llapi” -mësuesi Ismet Sinani,Linz
  3. “Rozafa”- mësuesja Roza Ndrecaj, Rottenmann

 

Kuizi u shoqërua edhe me recitime ,këngë e valle.

Për organizimin e këtij evenimenti falenderoj nikoqirin ,kolegun tonë, Osman Ademi,të gjithë koleget/gët, nxënësit,prindërit me gatimet e tyre .

Falenderim të veçantë sponsoruesve :

 

Shoqata e Shkrimtarëve dhe Krijuesve “Fan Stilian Noli”në Austri,

Shoqata “Shqiponja” Traisen,

Z.Fidan Limani këshilli i qytetit,Traisen,

Z.Azem Grabovci, pronar i furrës dhe ëmbëltores “Dielli” Vjenë

“Benny Hathold” – këshilla,shitje,instalim, me pronar Arben Çekaj, Graz

Z.Nisret Bujari , këshilli i qytetit , Baden,

Mësuesja z.Besa Morina,

Z.Naser Zenelaj,prind dhe

Z.Valdet Arifi, prind

 

 

Të gjithë nxënësve uroj fat dhe suksese në rrugën e tyre të dijes!!!


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI