Kosova

Shoqata “Nëna Terezë” e Zvicrës bën me shtëpi katër familje në Kosovë

Katër familje nga katër komuna të ndryshme do të bëhen me shtëpi falë Shoqatës “Nëna Terezë” në Zvicër

Shoqata Humanitare dhe Bamirëse e Kosovës “Nëna Terezë” në bashkëpunim me Shoqatën “Nëna Terezë” e Zvicrës do të bëjnë dorëzimin e çelësave të katër shtëpive të ndërtuara për katër familje të pastreha në disa nga komunat e Kosovës.

Lajmin e ka bërë të ditur vetë Shoqata Bamirëse “Nëna Terezë” në Kosovë, përcjell albinfo.ch.

“Me vite të tëra këto familje nga komuna e Gjakovës, Klinës, Hani Elezit dhe Vushtrrisë, kanë jetuar në kushte të mjerueshme dhe të papërballueshme për jetesë. Pas identifikimit në terren nga koordinatorët e Shoqatës ‘Nëna Terezë’, këtë verë këto familje u bënë pjesë e Programit të Ndërtimit 2017, donator i të cilit është Shoqata ‘Nëna Terezë’ në Zvicër, e që ka për qëllim sigurimin e kushteve minimale për jetë për familjet e pastrehë të Kosovës”, thuhet në një njoftim të Shoqatës “Nëna Terezë”.

Shoqata “Nëna Terezë” në Zvicër edhe më parë ka ndihmuar shumë familje, që kanë pasur nevojë.