Lajme

Shqipëri: Përcaktohen rregullat për votimin e emigrantëve

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve në Shqipëri, Ilirjan Celibashi ka njoftuar se ka përfunduar projekti për rregullat për regjistrimin e zgjedhësve nga jashtë vendit.

Sipas tij, kjo do tu mundësojë votimin e emigrantëve në zgjedhjet e përgjithshme parlamentare.

Ai sqaron se, procesi ka mbërritur në pikën e konsultimit me përfaqësues të diasporës, partive politike dhe shoqërisë civile.

“Kemi përfunduar projektaktin për rregullat për regjistrimin e zgjedhësve nga jashtë vendit për zgjedhjet për Kuvend. Tashmë ndodhemi në procesin e konsultimit të këtyre rregullave me përfaqësues të diasporës, partive politike dhe shoqërisë civile. KQZ-ja po vijon punën për hartimin e akteve të tjera rregullatore për aspektet e tjera të procesit të votimit të emigrantëve”, shprehet ai në një reagim në rrjetet sociale.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI