Shqipëria

Shqipëria ende vizitohet nga turistë të ‘varfër’

Edhe pse gjatë 2021-it, turizmi kaloi një vit më të mirë se gjatë pandemisë, sektori sërish nuk është rimëkëmbur nga pasojat e saj.

Në një deklaratë të kryetarit të Shoqatës së Tour Operatorëve për mediat në Shqipëri, Kliton Gërxhani thotë se këtë vit kanë punuar vetëm hotelet dhe plazhet në muajt e verës, ndërsa turizmi kulturor vuajti

Rreth 5.5 milionë turistë erdhën në vend gjatë 2021-it, me gjysmën prej tyre nga Kosova dhe trojet e tjera shqiptare. Edhe pse fluksi ishte i lartë, në total turistët kanë sjellë më pak të ardhura në vend

Turizmi sipas tij ka ende nevojë për mbështetje, ndërsa për 2022-in vendi duhet të mbetet në zonën e gjelbër sipas tij

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI