Lajme

Shqiptarët bamirës, hapin puse uji në Azi e Afrikë

Sipas statistikave, thuhet se mbi 1 miliard njerëz në botë vuajnë nga mungesa e ujit të pijshëm, kjo i mobilizoi disa kosovarë që të kontribuojnë që nëpër vende të varfëra nëpër botë të hapin puse, përcjell albinfo.ch.

Sipas parashikimeve, deri në vitin 2030 në mbarë botën 700 milionë njerëz do të duhet të migrojnë nga rajonet ku ata jetojnë për shkak të mungesës së ujit.

E nga falënderimi për këtë gjë, nevojtarët kanë shkruar edhe emrat e kosovarëve nëpër çezma, njofton Klan Kosova.

Kujtojmë se toka, e cila njihet si “Planeti i Kaltër”, përbëhet 70 për qind nga uji. Fakti që vetëm 2.5 për qind e këtij uji është i ëmbël dhe për shkak të ndryshimeve klimatike, industrializimit dhe rritjes së popullsisë, e bën gjithmonë edhe më të rëndësishëm kursimin, ruajtjen e burimeve të përdorshme të ujit në tokë.