Bota

Shtatë gjëra që duhet të dini nëse shkoni në Suedi

Suedia është anëtare e BE-së dhe një nga vendet më të zhvilluara në botë.

Është e njohur për standardin e lartë dhe nëse doni të merrni nënshtetësinë, edhe nëse nuk keni lindur aty, ju duhet të dini këto të dhëna, shkruan albinfo.ch.

Për fëmijët deri në moshën 12 vjeç, prindërit mund të aplikojnë për shtetësi vetëm nëse prindërit tashmë janë shtetas suedezë.

Për të vërtetuar identitetin, mund të aplikoni për një pasaportë ose dokument tjetër personal, ose një i afërm mund të garantojë për ju nëse ai tashmë është shtetas suedez.

Nëse planifikoni të qëndroni në vend për më shumë se 90 ditë, duhet të aplikoni për një qëndrim.

Për t’u bërë një qytetar, duhet t’i bindeni ligjeve të vendit.

Flisni suedisht, edhe nëse nuk jeni të detyruar teknikisht.

Bëhuni gati për më shumë kafe, sepse suedezët kënaqen me kafe.

Bëhuni gati për një mungesë të diellit, sepse Suedia është një vend i ftohtë dhe në verë ka 20 orë të ndritshme në ditë.