Shkurt.ch

Më shumë se 50 mijë njerëzve u ndalohet hyrja nëpër kazino

Në 21 kazino zvicerane u është ndaluar hyrja më shumë se 50 mijë njerëzve.

Siç raporton “NZZ am Sonntag”, bazuar në shifrat e Komisionit Federal të Lojërave, vetëm vitin e kaluar iu imponua ndalimi rreth 3800 personave. Rritja është e vazhdueshme. Në vitin 2001 ishin ndaluar 4.500 vizitorë të hynin në kazino.

Një arsye për rritjen ishte ngase lojtarët do të duhej të zbulonin gjendjen e tyre financiare ose të paraqiteshin edhe për një bisedë.

Janë ndaluar edhe lojtarët që nuk e kanë nën kontroll instinktin e tyre dhe që kërcënojnë rrënimin financiar. Vitin e kaluar kazinot regjistruan rreth 4.8 milionë reklama, sipas “NZZ am Sonntag”. Ata bënë një shitje të mirë 689 milionë franga, gati gjysma shkon në AHV dhe në kantone.