Të ndryshme

Albulena Kqiku–Cakolli

Cicerone

Albulena Kqiku–Cakolli u shpjegon turistëve për vendet më të bukura të Winterturit

Albulenën e takoni në zyrën e Turizmit në Winterthur

“Mirë se vini në Vintertur”, kjo nuk është thjesht një frazë. Kjo është puna e 20-vjeçares me të huaj në Wintertur, që turistët nga fillimi të ndihen rehat.

“Ne jemi gjithmonë në dispozicion për mysafirët e huaj dhe të gatshëm t’i këshillojmë dhe t’iu përgjigjemi pyetjeve të tyre me kompetencë të plotë. Kërkon dikush një dhomë hoteli, apo dëshiron të dijë më shumë për ofertat e gastronomisë së Winterturit, unë i këshilloj mysafirët për akomodim sa më të mirë dhe përpiqem t’ua plotësoj secilën kërkesë që ata kanë nevojë”, thotë Cakolli.

Është italian, menjëherë e dërgoj diku në një restorant indian apo një pub, ku mund të kaloni me një çmim të volitshëm.

Shijet janë sigurisht të ndryshme. E njëjta gjë vlen edhe për ndonjë monument, për teatër, apo për ndonjë ngjarje të caktuar. Albulena duhet t’i tregojë se ku bëhen shfaqjet teatrale, muzika, festivalet apo ndonjë koncert që mbahen jashtë në mot të mirë.

Te zyra e turizmit ku punon Albulena njerëzit kërkojnë të dinë për mundësitë e shëtitjeve dhe ku mund të bëjnë shoping.

“Për të gjitha dhe rreth gjithçkaje unë si konsulente duhet ta di”, tha Albulena.

Winterthur është qyteti  i preferuar i Albulenës

“Unë gjithmonë them, nëse ju zbarkoni në Cyrih, atëherë vazhdoni menjëherë në Winterthur. Prandaj, nuk është e vështirë për mua, mysafirët qytetin tonë e kanë për zemër më të gjitha virtytet e saj. Si cicerone për vizitorë, unë përkujdesem për ta, që kur ata vijnë në zyrën time të rezervojnë ndonjë dhomë hoteli apo dëshirojnë të rezervojnë një biletë koncerti”, tha për albinfo.ch, Albulena Kqiku-Cakolli.

Për punën që e bën Albulena nevojitet një arsim solid, natyrisht më së miri do të ishte në fushën e turizmit dhe gjithashtu njohja e mirë e gjuhëve.

“Personalisht flas shumë mirë gjermanisht, anglisht, frëngjisht, shqip dhe pakëz italisht. Për këtë, duhet të informoheni gjithnjë rreth Winterthurit. Kështu çdo ditë mëson diçka të re. Kjo e bën profesionin tim më të vërtetë emocionues. E rëndësishme gjithashtu është që ju të jeni elastik. Ndonjëherë është edhe për ne shumë stresuese, veçanërisht kur presin para zyrës shumë njerëz dhe duan të dinë për çdo gjë. Për një profil të këtij profesioni kërkohet të jesh i kuptueshëm, me pamje natyrore dhe me sjellje të mirë. Në fakt, ne jemi si një “letërnjoftim” i qytetit”, tregon për punën e saj Albulena.

Fillimisht 20-vjeçarja ka kryer shkollimin për tregti, e më vonë ka kaluar në turizëm të Winterthurit.

Albulena me prejardhje është nga Kosova, por e rritur në Zvicër, ndërsa prindërit e saj jetojnë për më shumë se 30 vjet këtu.

“Në kohën e lirë merrem me grupin e teatrit në shkollën e biznesit KV në Winterthur, ndërsa gjithashtu jam edhe udhëheqëse e grupit të vallëzimit në klubin kulturor “Dardania”. Po ashtu, së bashku me babanë tim një herë në muaj e kemi një emision në “Radio Stadtfilter”, tha Albulena.

Më këtë Albulena thotë se po ndërtojmë një urë në mes të Zvicrës dhe shqiptarëve.

Megjithatë 20-vjeçarja ka një ëndërr tjetër që të bëhet mësuese.

Ajo do të largohet në fund të këtij viti nga zyra e turizmit në Winterthur për të vazhduar shkollimin për mësuese.

A.GJ

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriAlbulena Kqiku–Cakolli
  • Vendi ku vepron:Winterthur-Zvicër
  • Profesioni:Cicerone
  • Kontakti [email protected]

  WHO’S WHO të tjera