Kulturë

Miriam Cani

Këngëtare

Miriam Cani, këngëtarja që u bë e njohur në vitin 2003 kur u zgjodh bashkë me katër vajza të tjera në spektaklin “Popstars” po provon veten në një fushë të re për të. Ajo, bashkë me kolegen e saj nga grupi i dikurshëm “Preluders” Tertia Botha, janë angazhuar në kult mjuziklin e njohur të viteve gjashtëdhjetë “Hair”.

Miriami dhe Tertia janë zgjedhur në një audicion ndër këngëtaret më të mira, për të marrë rolet në këtë mjuzikël që vihet në skenë në Operën e Bonnit të Gjermanisë.

Me këtë rast portali gjerman Express.de shkruan për Miriam Canin si një këngëtare që ka ecur me sukses në rrugën e famës. Ajo, ashtu si dhe Tertia është vazhdimisht e pranishme në spektaklet e mëdha televizive të Gjermanisë sii “TV Total”, “The Dome”, “ZDF Fernsehgarten” , “Oliver Pocher Show” etj.

Portali më tutje kujton se “shqiptarja Miriam Cani në vitin 2009 është shpallur nga presidenti shqiptar Bamir Topi `ambasadore e kombit`. Po ashtu ajo në Shqipëri ka bërë edhe moderimin e festivalit shqiptar që zgjedh këngën përfaqësuese të Shqiopërisë për Eurovision”.

Provat për mjuziklin në operën e Bonnit janë duke u zhvilluar prej disa javësh.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriMiriam Cani
  • Prejardhja:Elbasan-Shqipëri
  • Vendi ku vepron:Heidelberg-Gjermani
  • Profesioni:Këngëtare

  WHO’S WHO të tjera