Literaturë

Shyhrete Kurti-Musa vjen me librin e saj të parë “Poezia është grua”

Vëllimi ka 78 poezi në shqip dhe frëngjisht, të përkthyera nga Erih Ahmetaj. Autorja ka promovuar librin sonte, në Sion, në prani të miqve dhe artdashëve shqiptarë që jetojnë dhe veprojnë në Zvicër

Të hënën, në Sion, është përuruar libri me poezi “Poezi është grua”, e autorës Shyhrete Kurti-Musa. Gjatë përurimit, autorja ka thënë se këtë libër, ia ka kushtuar jetës, miqve dhe anës saj personale, ndjesive të saj shpirtërore, do të thotë përmes poezive ajo ka sjell përjetimet jetësore dhe të miqve të saj.

Vëllim me poezi nga poetja kosovare, Shuki, (Shyhrete Kurti-Musa) që aktualisht jeton në Zvicër ka 78 poezi në shqip dhe frëngjisht, të përkthyera nga Erih Ahmetaj. . Ky është libri i saj i parë.

“Ndonjëherë e kemi të vështirë të themi me saktësi se çka në të vërtetë e bën të bukur e të fuqishëm një tekst lirik. Mes figuracionit, thellësisë meditative, koloritetit, harmonisë kompozicionale, muzikalitetit apo edhe ndonjë veçorie tjetër letrare. Leximi i librave poetikë si ky që ka në dorë lexuesi, pos që të dhurojnë emocione të veçanta, edhe më shumë të përforcojnë bindjen e hershme se poezia nuk është rastësisht edhe e magjishme, edhe mbretërore.

Ndonëse është libri i saj i parë, autorja befason këndshëm posaçërisht me estetikën ligjërimore, peizazhin, por edhe me frymën e saj. Raporti lirik për të ndërtuar shtëpinë prej shpirti, që në dukje të parë ka fatin gati si të letrave të shkruara e të padërguara, na shfaqet më triumfal, sepse poezia është edhe aromë gruaje që ndez, edhe një diell tjetër…”, ka thënë Bujar Salihu, poet.

“Poezia është grua” nga Shuki Kurti Musa është botuar nga Revista letrare me redaktore Ornela Musabelliu dhe botues Dritan Kiçi./ALBINFO.CH/

albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch 
albinfo.ch