Lajme

Si do të kontrollojë turmat policia zvicerane gjatë pandemisë

Tani që masat e bllokimit u qetësuan, njerëzit në Zvicër po kënaqen me padurim më shumë ditë dhe mbrëmje.

Kombinimi i motit të mirë të pranverës dhe valës së rihapjeve ka tërhequr shumë njerëz përsëri në parqe, dyqane, bare dhe restorante, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch

Masat e Covid-19 kufizojnë grupet në pesë persona dhe dy metra hapësirë ​​mes individëve.

Turma të mëdha u ndanë për orë të tëra në Basel natën e shtunë. Mungesa e pranisë së policisë ngjalli kritika nga shumë njerëz.

“Eshtë një sfidë e madhe që policia të zbatojë në mënyrë radikale rregullat e grupit me pesë persona dhe dy metra largësi në vendet publike”, tha Baschi Dürr, drejtori i sigurisë i Bazelit, ai gjithashtu u ka bërë thirrje njerëzve të jenë më të kujdesshëm kur janë jashtë në publik.

“Policia do të zhvillojë aktivitetet e tyre të kontrollit, brenda fushëveprimit të kompetencave të tyre. Ata nuk mund të jenë gjithmonë kudo “, tha Dürr për SRFexternal link.

Nëse është e nevojshme, ai tha se qyteti do të zbatojë masa më të rrepta, si mbyllja e përkohshme e disa pikave të nxehta kur “thjeshtë ka shumë njerëz për të respektuar rregullin prej dy metrash”, përcjell tutje albinfo.ch