Koronavirusi: çast pas çasti

Si e menaxhoi Cyrihu valën e dytë të pandemisë me Covid-19

Cyrihu nuk arriti të krijojë dhe të mbajë një plan të mjaftueshëm për të dalë nga pandemia dhe për të qenë i gatshëm për valën e tij të dytë

Përgjigjja e Cyrihut ndaj pandemisë së koronavirusit u pengua nga një dobësi në përgatitjen e krizës, ka gjetur një raport zyrtar.

Raporti, i përgatitur nga nënkomisioni i koronavirusit të Këshillit Kantonal të Cyrihut, tha se ndërsa përgjigjja e Cyrihut gjatë valës së parë në pranverën e vitit 2020 ishte e mjaftueshme, gatishmëria për valën e dytë nga vjeshta e vitit 2020 ishte “e papërshtatshme”, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Në verën e vitit 2020, Cyrihu nuk arriti të krijojë dhe të mbajë një plan të mjaftueshëm për të dalë nga pandemia dhe për të qenë i gatshëm për valën e tij të dytë.

Nën-komisioni po shqyrtonte masat emergjente të vendosura gjatë pandemisë Covid-19, duke thënë se autoritetet e Cyrihut ishin “shumë optimistë” për pandeminë në vjeshtën e vitit 2020.

Raporti nuk vlerësoi shtrirjen e vaksinimit të kantonit, i cili gjithashtu është kritikuar shumë dhe aktualisht është më i ngadalshmi nga të gjithë 26 kantonet e Zvicrës.

Një numër rekomandimesh u bënë për të përmirësuar gatishmërinë e kantonit, si në aspektin e pandemisë dhe situatave të krizës në të ardhmen.

Këto rekomandime përfshinin përgatitje më pandemike në një nivel bazë, si dhe përmirësimin e lidhjeve të komunikimit midis organeve të ndryshme qeveritare dhe kryerjen e kontrolleve më të rregullta.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI