Lajme

LVV në Gjermani: Të mos u mohohet e drejta e votës mërgimtarëve

Lëvizja Vetëvendosje, Qendra në Gjermani, përmes një shkrimi të publikuar në faqen zyrtare të saj në rrjetin social Facebook ka reaguar ndaj mospranimit të 4600 zarfeve me vota nga mërgata nga KQZ-ja, duke e quajtur këtë akt si një skandal të KQZ-së dhe se kjo përbën shkeljet të të drejtës për të zgjedhur të mijëra qytetarëve të Kosovës.

“Këta zarfa janë dërguar brenda afatit ligjor, sipas rregullave të parashikuara nga ligji. Prandaj ato duhet të pranohen. Koha e mbërritjes është e parëndësishme, pasi ajo nuk varet nga vetë votuesit, por nga rrethana të paparashikueshme”, thuhet në reagim, përcjell albinfo.ch.

Tutje shkruhet se me mospranimin e këtyre zarfave me vota, KQZ-ja arbitrarisht ua mohon të drejtën e votës mijëra mërgimtarëve shqiptarë.

“Në të njëjtën kohë i pranon pa asnjë reagim zarfat me votat e serbëve, të cilat shkuan aty kundërligjshëm, jo me postë, po me transport manual, nga Zyra Ndërlidhëse e Serbisë në Kosovë.

Pra KQZ më lehtë pranoi votat e dërguara kundërligjshëm prej atyre që Kosovës i dërgojnë helm, se sa votat tona të dërguara tërësisht në mënyrë të ligjshme, nga mërgimtarët që Kosovës i dërgojnë veç ndihmë.

Ky veprim i KQZ-së na skandalizon. Shpresojmë ende që votat tona do të merren parasysh dhe do të numërohen. Shpresojmë që institucionet e Kosovës ta ndalin diskriminimin e mërgatës shqiptare, sepse pa ne, ato institucione nuk do të ishin”.