Autotech

Sistem i përkryer për të rritur sigurinë e udhëtarëve në veturë

ZF ka demonstruar sistemin  aktivizohet pjesën e jashtme dhe rrit sigurinë e udhëtarëve veturës, rast ndonjë aksidenti. 

Makinat e mëparshme e kanë pasur vetëm një airbag timon, apo iu ka munguar edhe ky, ndërsa kjo kohë ka kaluar përgjithmonë, transmeton Telegrafi, përcjell albinfo.ch. 

veturat modern vendosen air bag pothuajse çdo anë, duke lënë mendoshet se nuk ka çfarë bëhet këtë aspekt. 

Kompania gjermane ZF  merret me furnizimin e prodhuesve me pjesë veturash, ka krijuar edhe airbag jashtëm, aktivizohen para se ndodhë ndonjë përplasje. Brenda 150 milisekondave, apo sa hap e mbyll sytë, hapet air bagu i vendosur pjesën anësore dhe amortizon goditjen. 

Përplasjet pjesën anësore janë rrezikshmet dhe airbagët e jashtëm janë vetmit mund minimizojnë përplasjn”, është thënë raportin e kompanisë. 

Deri tani ZF i ka testuar me sukses, ndërsa ka shpërndarë pamjet e simulimit se si funksionon ky sistem, do duhej instalohej edhe vetura të tjera.