Shkurt.ch

Skandalet dëmtojnë reputacionin e biznesit zviceran

Reputacioni i Zvicrës si një vend për të bërë biznes mori një goditje serioze vitin e kaluar pas skandaleve të ndryshme, nga mashtrimet e korporatave të bankave në subvencione të paligjshme.

Indeksi Zvicerian i Reputacionit të Ekonomisë 2018 botuar të martën nga konsulenca e Basel-it, Commslab dhe instituti i kërkimit shkencor në Universitetin e Cyrihut, ranë për tremujorin e pestë radhazi, duke arritur nivelin më të ulët që nga korriku 2014.

Ky përkeqësim ishte për shkak të zhvillimeve reale dhe atyre fiskale, tha Commslab në një deklaratë

Dëmtimi i konsiderueshëm i bërë sektorit financiar zviceran rezultoi mbi të gjitha nga skandali i Raiffeisen, në të cilin ish shefi i bankës po përballet me procedura penale për mashtrim të dyshuar të korporatave, përcjell albinfo.ch

Megjithatë, problemet e fundit ligjore për UBS në Francë dhe Shtetet e Bashkuara nuk ndihmuan, thanë autorët.

Për indeksin, hulumtuesit kane shikuar rreth 14,800 raporte nga media relevante reputacionale që përfshijnë 138 kompani në 18 sektorë.