Lajme

SVP thotë se azili është ‘katastrofik’

Partia Popullore Zvicerane e krahut të djathtë thotë se situata aktuale e azilit është ‘katastrofike’ dhe thotë se qeveria duhet të krijojë qendra azili afër kufirit ose edhe të kopjojë një ide britanike dhe të përpunojë aplikantët në Afrikë.

Partia gjithashtu ankohet se jozviceranët, të cilët janë dënuar për një krim, nuk deportohen sistematikisht.

Sekretariati Shtetëror për Migracionin vlerëson se këtë vit do të ketë 40,000 kërkesa për azil – një rekord i ri, përcjell albinfo.ch.

Korrespondentët thonë se Partia Popullore Zvicerane e di se idetë e tyre nuk do të ndodhin kurrë. Por, kjo i lejon partisë të pozicionohet si e ashpër ndaj imigracionit në këtë vit zgjedhor.