Lajme

Të moshuarit në Zvicër janë të kënaqur me kujdesin shëndetësor

Shumica e njerëzve në Zvicër të moshës 65 vjeç e lart raportojnë nivele mbi mesataren e kënaqësisë me kujdesin mjekësor që marrin, transmeton albinfo.ch.

Ky është konstatimi i një sondazhi të kryer në 11 vende nga fondacioni i Commonwealth Fund.

Rreth 97 për qind e popullsisë së moshuar rezidente kanë një mjek të përgjithshëm, një mjek të përgjithshëm. Në nëntë nga 10 raste, të anketuarit marrin një përgjigje në të njëjtën ditë nëse kontaktojnë mjekun e tyre të përgjithshëm për një çështje mjekësore, zbuloi studimi.

Banorët zviceranë në atë grupmoshë kanë gjithashtu më shumë gjasa se sa homologët e tyre në vende të tjera që të konsultohen me shumë mjekë të ndryshëm, por në 77 përqind të rasteve, mjekët e përgjithshëm gjithmonë ose shpesh rregullojnë dhe koordinojnë trajtimin me ofrues të tjerë të kujdesit.