AUTOTECH

“Toyota” tërheq nga tregu më shumë se 2.4 milion vetura hibride

Gjiganti japonez “Toyota” njoftoi sot se do të të tërheq më shumë se 2.4 milionë makina hibride për shkak të një gabimi që mund të shkaktojnë aksidente, vetëm një muaj pas tërheqjes së një milion automjete hibride për shkak të një tjetër lloj problemi.

Kompania njoftoi në shtator se po tërhiqte më shumë se një milion automjete hibride në mbarë botën për shkak të problemeve të rrjetit elektrik, të cilat mund të shkaktojnë zjarr në veturë.

Makinat e nisjes hibride përdorin dy ose më shumë burime energjie në vend të një makine tradicionale.

Kombinimi më i zakonshëm është një veturë me benzinë ​​ose me motor diesel dhe me motor elektrik.

Kompania njoftoi se aktualisht nuk ka raste të vërteta të defekteve, por në “rrethana të veçanta” mund të ndodhë që makina të mbetet e fikur kur të kalojë në mënyrën e sigurt të vozitjes.

“Edhe nëse frenimi funksionon, ngasja me shpejtësi më të madhe mund të çojë në një rritje të rrezikut të përplasjes,” tha Toyota.

Një zëdhënës i kompanisë tha se pronarët e automjeteve të prekur do të ftohen dhe se problemi duhet të zgjidhet me përmirësimin e softuerit, i cili duhet të zgjasë rreth 40 minuta.