Zvicër

Tre fshatrave zvicerane iu dha statusi “Fshati më i mirë turistik”

Javën e kaluar, në një tubim në Madrid, Zvicra paraqiti një përzgjedhje të tre fshatrave zvicerane me shpresën se Organizata Botërore e Turizmit e Kombeve të Bashkuara (UNWTO) do t’i përfshijë ato në listën e saj të “Fshatrave më të Mirë të Turizmit”.

Për t’u kualifikuar për përzgjedhje, fshatrat zvicerane duhej të promovonin aktivitete lokale, të tilla si bujqësia dhe prodhimi i verës dhe të demonstronin një përkushtim për të ruajtur trashëgiminë e tyre kulturore dhe mjedisin, përcjell albinfo.ch.

Tre qytetet e Gruyères, Saas-Fee dhe Valposchiavo të gjitha u kualifikuan në sytë e jurisë zvicerane të përbërë nga përfaqësues nga Sekretariati Shtetëror i Zvicrës për Çështjet Ekonomike (SECO), Zyra Federale për Mjedisin (FOEN) dhe Turizmi Zviceran.

UNWTO ndau entuziazmin e Zvicrës për destinacionet e saj të përzgjedhura turistike dhe u dha të treve statusin e “Fshati më i mirë turistik”. Në përgjithësi, më shumë se 170 fshatra u paraqitën në UNWTO për përzgjedhje nga e gjithë bota. 44 nga fshatrat e hyrë iu dha etiketa. Zvicra ishte i vetmi vend që mori etiketën për tre qytete.

44 “Fshatrat më të mirë të turizmit” tani do të përfitojnë të gjithë nga promovimi global nga UNWTO, i cili do të rrisë profilet e tyre ndërkombëtarisht.


 Të tjera nga Zvicër