Lajme

Tregtari i kuajve dënohet me tetë muaj burgim për mizori ndaj kafshëve

Burri u akuzua për keqtrajtim të kafshëve të ndryshme, duke përfshirë kuaj, bagëti, dele dhe qen.

Një gjykatë në verilindje të Zvicrës i ka dhënë një ish-fermeri një dënim me tetë muaj burgim me kusht në një nga rastet e profilit më të lartë në vendit që lidhet me mizorinë ndaj kafshëve.

Në vendimin e saj të martën, Gjykata e qarkut në kantonin Thurgau e shpalli atë fajtor vetëm për një pjesë të abuzimit të pretenduar nga prokurori, raporton swi, përcjell albinfo.ch.

Ajo nuk ndoqi kërkesën e prokurorisë për një dënim më shumë se gjashtë vjet burgim ndaj 54-vjeçarit, ferma e të cilit u mbyll në gusht 2017. Mbrojtja kishte kërkuar pafajësi, duke përmendur defekte në proces.

Ish e dashura e fermerit është dënuar me kusht për veprën e kapjes së kafshëve. 

Pasi ferma u mbyll, ajo shkoi përpara policisë në një kullosë malore të operuar gjithashtu nga fermeri për të kapur dy kuaj dhe për t’i vendosur me një fermer përpara se t’i shiste. 

Tre të bashkakuzuar të tjerë u shpallën të pafajshëm, përfshirë dy kasap.

Sipas gjykatës, i pandehuri ka qenë i pakujdesshëm në trajtimin e bagëtive, përfshirë kuajt.

Por, atij nuk iu ndalua ushtrimi i profesionit, siç kishte kërkuar edhe prokuroria.

Gjykata i dha burrit 6000 CHF për dëme morale për shkak të mbulimit “negativ” mediatik në kohën e mbylljes së fermës në gusht 2017.

Autoritetet vendosën ta mbyllnin atë për shkak të gjendjes së saj të keqe.

Kuajt nga ferma u nxorën në ankand pas kësaj. Kafshët me shëndet të dobët u therën.

Sipas Zyrës së Prokurorit Publik, kafshët janë keqtrajtuar pjesërisht, janë mbajtur në një zonë shumë të vogël, të mirëmbajtura keq, të ushqyera keq dhe të privuara nga kujdesi veterinar. 

Këto akuza kanë të bëjnë me lloje të ndryshme, duke përfshirë kuajt, bagëtinë, delet dhe qentë./Albinfo.ch