Lajme

Turqia teston me sukses makinën e saj të parë fluturuese

Makina e parë fluturuese indigjene e Turqisë, e quajtur Cezeri, është testuar me sukses në Stamboll.

Kompania Baykar, prodhues i makinës fluturuese, njoftoi se Cezeri, i projektuar dhe i prodhuar nga inxhinierë turq, u ngrit në 10 metra në testet prototip të fluturimit. “Ne do të prodhojmë prototipa më të përparuar në procesin e ardhshëm dhe do të kryejmë fluturime me njeri (në bord)”, tha Selçuk Bayraktar, shef i teknologjisë në kompani. Bayraktar shtoi se do të nevojiten rreth 10-15 vjet që Cezeri të dalë në rrugë dhe rreth 3-4 vjet për t’u përdorur për qëllime rekreative, si motoçikletat me katër rrota në zonat rurale.

( BAYKAR – Anadolu Agency )