Integrimi

U promovua Qendra për të moshuar “Residenz im Park” e Merita Pintës

Në një atmosferë të këndshme dhe të relaksuar, mysafirët e shumtë kanë shijuar mikpritjen e ngrohtë të çiftit Pinta: Meritës dhe Bajramit dhe muzikën e zgjedhur të violinistit të shquar, Shkelzen Doli

Sot në qytezën e njohur të banjave termike Bad Zurzach në Kantonin Aargau është mbajtur “Dita e derës së hapur” e shtëpisë për të moshuar dhe persona me nevoja të veçanta, Primapflege “Residenz im Park”. Në krye të kësaj qendre dhe pronare e saj është shqiptarja nga Kosova, Merita Pinta.

Foto Rromir Imami/albinfo.ch

Në këtë ditë të veçantë, në qendrën e përmendur kishin ardhur shumë mysafirë, shqiptarë dhe zviceranë. Të pranishëm ishin edhe ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Bernë, Ilir Gjoni dhe ministri këshilltar në Ambsadën e Republikës së Kosovës në Bernë, Islam Spahiu. Albinfo.ch ka ndjekur nga afër këtë ngjarje.

Foto Rromir Imami/albinfo.ch

Ndërsa e veçanta e programit të ka qenë prezantimi i yllit shqiptar të muzikës klasike, violinistit të shquar Shkelzen Doli, pjesëtar i Filharmonisë së famshme  të Vjenës. Ai, me violinën e tij është paraqitur disa herë me pika të zgjedhura nga literatura muzikore botërore dhe ajo shqiptare, duke kënaqur të pranishmit.

Foto Rromir Imami/albinfo.ch

Në një atmosferë të këndshme dhe të relaksuar, mysafirët e shumtë kanë shijuar mikpritjen e ngrohtë të çiftit Pinta: Meritës dhe Bajramit si dhe të punëtorëve të qendrës. Ata, nën drejtimin e Merita Pintës dhe shefes së qendrës, Leonora Peci, kanë pasur mundësinë të shikonin dhomat dhe ambientet tjera të kësaj qendre shumë moderne dhe të rehatshme.

Foto Rromir Imami
Foto Rromir Imami/albinfo.ch

Po kështu, vizitorët kanë shikuar nga afër procesin e punës dhe rrjedhën e një dite të zakonshme pune në këtë qendër.

Foto Rromir Imami/albinfo.ch
Foto Rromir Imami/albinfo.ch

Albinfo.ch do të publikojë një artikull më të gjerë dhe të ilustruar rreth këtij përurimi si dhe një portret të pronares dhe drejtueses së qendrës “Residenz im Park”, Merita Pinta.

Foto Rromir Imami/albinfo.ch
Foto Rromir Imami/albinfo.ch
Foto Rromir Imami
Foto Rromir Imami/albinfo.ch
Foto Rromir Imami/albinfo.ch

Më shumë foto nga ky event: Galeri

Foto: Rromir Imami