Ukraina

Ukraina kërkon edhe luftanije nga Perëndimi

Qeveria e Kievit u ka kërkuar aleatëve perëndimorë që përveç tankeve, të furnizojnë Ukrainën edhe me anije luftarake dhe nëndetëse.

“Do të na duheshin anije luftarake për të mbrojtur bregdetin. Ne kemi një vijë bregdetare shumë të gjatë. Do të na duheshin gjithashtu nëndetëse për të shmangur rrezikun e një sulmi të ri në Detin e Zi”, theksoi zëvendësministri i Jashtëm, Andriy Melnyk, për RTL-në.

”Tanket që janë premtuar për të luftuar pushtimin rus, nuk duhet të jenë vetëm hapi i parë. Ne kemi një kundërshtar shumë të fuqishëm, rusët po prodhojnë armë me shpejtësi të plotë, dhe lufta mesa duket është larg përfundimit”, theksoi Melnyk.

Melnyk theksoi se Ukraina gjithashtu kishte nevojë për përforcime për forcën e saj ajrore. Gjermania mund të na ndihmojë edhe me avionë ”Tornados” ose ”Eurofighters”.