Shkurt.ch

Shkarkohet profesoresha për menaxhim joprofesional

Universiteti kryesor i Zvicrës, instituti i teknologjisë federale ETH në Zvicër, ka shkarkuar një profesoreshë të akuzuar për ngacmim dhe ka premtuar masa të gjera për të trajtuar këtë çështje.

Profesoresha e paidentifikuar femër, e cili themeloi Institutin e Universitetit për Astronomi me bashkëshortin e saj në vitin 2002, ishte akuzuar për nënshtrimin e studentëve me kërkesa mospërfillëse dhe keqtrajtimin e natës së vonë për çështje të vogla gjatë një periudhe ndër vitesh.

Të enjten, në një konferencë shtypi, presidenti i ri i ETH Jowl Mesot pranoi se ishin bërë gabime në trajtimin e rasteve të menaxhimit joprofesional.
“Në emër të ETH do të dëshiroja të kërkoj falje për ata të prekur nga sjellja joprofesionale e mbikëqyrësve të tyre”, tha Mesot në një dhomë plot me gazetarë, shkruan Swissinfo, përcjell albinfo.ch.

ETH Cyrih pret që komuniteti i saj të trajtojnë njëri-tjetrin me respekt dhe çdo gjë tjetër është e papranueshme, tha ai.