Lajme

Ura më e lartë në Evropë gjendet në Zvicër

Ura më e lartë në Evropë, e cila quhet “Titlis Cliff Walk”

Në lartësi mbidetare prej 3.000 metrash dhe mbi humnerën e thellë 500 metra, në Zvicër është ndërtuar ura më e lartë në Evropë, e cila quhet “Titlis Cliff Walk”, shkruan albinfo.ch.

Zyrtarisht ajo është përuruar si ura më e lartë në Evropë. Ura është ngritur në Titlis, një rajon malor, që gjendet pranë Engelberg, në qendër të Zvicrës.

E ndërtuar mbi 3 000 metra lartësi, kjo urë është një metër e gjerë dhe 100 metra e gjatë.

Ajo është projektuar për të tërhequr turistë nga e gjithë bota dhe është ndërtuar në 3 041 metra lartësi.

Ura e quajtur “Titlis Cliff Walk”, u ndërtua për të shënuar 100-vjetorin e teleferikut Engelberg-Gerschnialp, kushtoi 1,3 milionë franga zvicerane. /Albinfo.ch