Lajme

Ushtria gjermane, e gatshme për të ndihmuar në parandalimin e koronavirusit

Annegret Kramp Karrenbauer tha se ushtria gjermane po përgatitet të ndihmojë në luftimin e pandemisë

Është bërë e ditur se numri i të infektuar në Gjermani është mbi 10 000, ka njoftuar Instituti Gjerman për Kontrollin e Sëmundjeve. Raste janë raportuar në të 16 landet gjermane.

Ministrja e Mbrojtjes e Gjermanisë, Annegret Kramp Karrenbauer, tha se ushtria gjermane po përgatitet të ndihmojë në luftimin e pandemisë, nëse shërbimet e tjera civile janë të mbingarkuara me punë.

“Të gjithë duhet të kuptojmë se luftimi i koronavirusit është si një maratonë. Ne po përgatitemi për një skenar më të keq, në të cilin një numër i madh njerëzish do të infektoheshin. Ne kemi njerëz të mjaftueshëm për të ndihmuar”, tha ministrja e Mbrojtjes.

OBSH-ja e ka shpallur pandemi sëmundjen që shkakton koronavirusi, COVID 19. Pandemia ndodh kur një sëmundje in fektive përhapet lehtësisht nga personi në person në shumë pjesë të botës. Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins, në gjithë botën, në total janë: 222 643 njerëz të infektuar, 8 966 të vdekur dhe 84 179 të shëruar, përcjell albinfo.ch.