Koronavirusi: çast pas çasti

Vazhdojnë rëniet e rasteve pozitive në Zvicër

Deri në 9 qershor 2021 rreth 42% e popullsisë së Zvicrës ishin vaksinuar me të paktën një dozë dhe 26% ishin vaksinuar plotësisht

Këtë javë, 2,759 raste të reja Covid-19 u regjistruan në Zvicër, me 35% më pak se një javë më parë (4,269), duke vazhduar një prirje të madhe në rënie në numrin e ri të infeksioneve të regjistruara.

Numri ditor i rasteve me një mesatare 7-ditore tani është 394, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Deri në 9 qershor 2021 rreth 42% e popullsisë së Zvicrës ishin vaksinuar me të paktën një dozë dhe 26% ishin vaksinuar plotësisht.

Kantone që udhëheqin përparimin e vaksinimit janë Ticino (74 doza për 100), Gjenevë (75), Baselstadt (75) dhe Schaffhausen (73). Fribourg (56) ka bërë përparimin më të vogël.

Shkalla e fundit e riprodhimit të Zvicrës (0.67) arriti pikën më të ulët që nga maji i vitit 2020. Asnjë kanton nuk kishte norma prej 1.00 ose më shumë.

Numri i vdekjeve nga Covid-19 këtë javë ishte 27, i njëjti numër si i regjistruar javën e kaluar. Deri në fund të javës, numri i përgjithshëm i të vdekurve në Zvicër me Covid-19 kishte arritur në 10,858.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI