Bota

Vdes në moshën 117 vjeçare, njeriu më i vjetër në botë

Ka vdekur në moshën 117 vjeçare personi më i vjetër në botë, japonezja Misao Okawa.
Siç njofton agjencia japoneze e lajmeve Kyodo, ajo ka ndërruar jetë në mëngjesin e hershëm të të mërkurës, sipas kohës lokale, në një shtëpi pleqsh në Osaka.
Okawa ka lindur në viti në 1898 dhe i bie që ka jetuar në tre shekuj. Ajo, në librin e rekordeve të Ginisit ka hyrë në shkurt të vitit 2013, fillimisht si gruaja më e vjetër në botë, në moshen 114 vjeçare.
Nga gushti i po atij viti, kur i kishte mbushur 115 vjet ajo tashmë konsiderohej si njeriu më i vjetër në botë në përgjithësi.