Koronavirusi: çast pas çasti

Vetizolimi 10-ditor: Ata që kthehen nga udhëtimet, mund të mos paguhen

Një avokat i punës është duke paralajmëruar që kushdo që udhëton në njërën prej 28 vendeve në një listë karantine, mund të mos paguhet në Zvicër.

Lista përfshin vende si Rusia, Brazili dhe Shtetet e Bashkuara. Kushdo që kthehet nga njëri prej tyre duhet të izolohet për 10 ditë.

Avokati Boris Etta thotë se mund të jetë brenda të drejtave të kompanisë që të mos paguajnë për izolimin tuaj.

Ai tha për “20 minuta” që punëtorët e gazetës nuk do të jenë në gjendje të aplikojnë për shtesat ditore. Ai thotë se udhëtimi në një zonë në rrezik do të ishte një përgjegjësi personale, përcjell albinfo.ch.

Por ai thotë se një udhëtim me autobusë do të ishte ndryshe. Kompania do të duhet të paguajë për karantinën.

Lista e plotë e vendeve që kërkohet vetizolim 10-ditor pasi të kthehen është: Argjentina, Armenia, Azerbajxhani, Bahrejni, Bjellorusia, Bolivia, Brazili, Cabo Verde, Kili, Republika Dominikane, Hondurasi, Iraku, Izraeli, Katari, Kolumbia, Kosova, Kuvajti, Moldavia, Maqedonia e Veriut, Omani, Panama, Peru, Rusia, Saudite Arabia, Suedia, Serbia, Afrika e Jugut, ishujt e Turqve dhe Kaikos dhe Shtetet e Bashkuara.