Lajme

Vetura bie në Liqenin e Zug-ut

Mbrëmjen e së enjtes, një shofer i cili nuk ishte i njohur me zonën aksidentalisht zbriti nga rampa e nisjes në portin në qytetin e Zug. Kur 62-vjeçari vuri re fatkeqësinë, Jaguar ishte tashmë në ujë.

Shoferi ka mundur të largohet nga automjeti i pavarur dhe i padëmtuar. Makina, megjithatë, vazhdoi të rrotullohej dhe u fundos në liqenin e Zug në një distancë prej rreth 15 metrash nga bregu. Departamenti i zjarrfikësve vullnetar i qytetit të Zug (FFZ) ngriti një pengesë nafte në vend dhe vendi i aksidentit u sigurua gjithashtu, shkruan Blick.

Në bashkëpunim me zhytësit nga policia e Lucernit dhe një kompani private rimorkimi, makina e fundosur u gjet dhe u transportua të premten në mëngjes. Duke qenë se nga automjeti nuk kishte rrjedhje, pengesa e naftës u hoq nga zjarrfikësja pas punës së shpëtimit. Matja e alkoolit në frymëmarrje, e kryer tek drejtuesi i mjetit 62-vjeçar, ka rezultuar në vlerën 0.0.

Sipas deklaratave të tij, ai ka dashur të largohet nga zona e portit dhe ka zgjedhur rrugën e gabuar për ta bërë këtë. Disa anëtarë të departamentit vullnetar të zjarrfikësve të qytetit të Zug (FFZ), zhytës nga policia e Lucernit, punonjës të një kompanie private tërheqëse dhe shërbime emergjente nga policia e Zug ishin në detyrë, përcjell albinfo.ch.