Lajme

Violonçelisti shqiptar me aktivitetin e tij artistik në Leçe të Italisë

Redi Hasa, violonçelisti shqiptar, jeton dhe ushtron aktivitetin e tij artistik në Leçe të Italisë, transmeton albinfo.ch.

Ai është diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura në Tiranë dhe më tej në Itali. Artisti shqiptar u bë pjesë e çmimeve Oscar me filmat “Nomadland” dhe “The father”, si bashkëpunëtor i kompozitorit italian, Ludovico Einaudi.

Ai tregon për karrierën e tij dhe si e priti vlerësimin nga juria e mirënjohur. “Ka qenë një surprizë shumë e madhe për mua, e kam ndjekur gjithmonë historinë e Oscar-it nga ana e spektatorit, ta ndjesh nga ana tjetër është shumë e bukur. Jam shumë i kënaqur të dëgjoj dhe violonçelin tim në figurën e filmit, në sekuencat e të dy filmave”, shprehet ai.

VIDEO


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI