Lajme

Viti rekord për energjinë e erës në Zvicër

Kuriozitet

Falë erërave të favorshme dhe turbinave më efikase, prodhimi zviceran i energjisë u rrit me 12.5% krahasuar me vitin 2022.

U gjenerua mjaftueshëm energji elektrike për të mbuluar konsumin e gati 153,000 njerëzve. Ky cilësohet vit rekord i energjisë së erës në Zvicër.