Ekspozitë

Dalip Kryeziu

Piktor


„Pikturimi si obsesion”, ky titull i një katalogu për artin e Dalip Kryeziut (alias Dalip) përshkruan në të njëjtën kohë edhe fondamentin e veprës së tij të gjithëmbarshme. Fokusi i artistit austriak të lindur në Kosovë është i drejtuar në njërën anë në transformimin e kokës së njeriut deri në forma abstrakte të palexueshme.

Nga ana tjetër ai ia nënshtron ekzistencën e tij të dokumentuar në fletët ditore të mbushura me skica një vlerësimi krejtësisht të ri, kur ai reliktet vizatimore të përditshmërisë i përpunon në pëlhurën e pikturës dhe aty krijon pjesë të qenies së tij.

Këtë parim, gjegjësisht ekzistencën e njeriut në kontekstin e dilemave aktuale ai e tematizon edhe në ekspozitën e tij më të re “Living Icons”, shkruan meinbezirk.at. Punime në pikturë dhe në skulpturë nga cikli “Köpfe der Gesellschaft” (Kokat e shoqërisë) na japin një pamje të qëndrimeve kryesore të artistit dhe e lënë të hapur mundësinë e analizës.

Krijimtaria e artistit Dalip, i cili ndërkohë ka kaluar për të jetuar në Gjermani, nga viti 1995 e këndej është ekspozuar në kuadrin e shumë ekspozitave personale dhe kolektive në Evropë dhe jashtë saj. Ajo është prezantuar edhe në panaire ndërkombëtare të artit dhe është e pranishme në koleksione publike të artit, si në Muzeun e Artit Modern në Salzburg, Muzeun në Giesen, Allianz Hamburg, në Deutsche Bank, Credit Suisse etj.

Ekspozita hapet më 19 shtator në orën 19.00 në galerinë Galerie Offenes Atelier D.U.Design, Willach. Në hapje të ekspozitës është i pranishme edhe autori. Ajo do të qëndrojë e hapur deri më 10 tetor.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriDalip Kryeziu
  • Prejardhja:Bubavec-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Frankfurt-Gjermani
  • Profesioni:Piktor
  • Kontakti www.dalip.eu

  WHO’S WHO të tjera