Fun

Vjen në treg vetura elektrike “për secilin”

Bateritë e saj të mbushura mjaftojnë për 1000 kilometra duke zhvilluar një shpejtësi prej 200 kilometrash ne orë

Një makinë e re që vihet në lëvizje me energji elektrike pritet t`i bëjë më popullore e më praktike këto makina që deri më tash nuk shfrytëzohen shumë për shkak të kufizimeve që kanë.
Makina e paralajmëruar si “automjeti për secilin” vjen nga prodhuesi i automobilave “Quantino” dhe pritet të dalë në  treg gjatë këtij viti. Ajo do të ketë përparësinë që bateritë e saj të mbushura do të mjaftojnë për 1000 kilometra rrugë.
Me këtë bateri (Redox-Flow) makina e re do të mund të zhvillojë një shpejtësi prej 200 kilometrash ne orë. Përkundër faktit se ka dy rezervuarë  për lëng ionik, secili me nga 175 litra, automjeti i ri do të ketë vend për katër veta.