Jeta në Austri

Vjenë: Nga e hëna nxënësit i kthehen mësimit në shkolla

Nxënësit e shkollave në Vjenë nga e hëna do të rikthehen sërish në bankat shkollore. Ata do t’u përmbahen rregullave të mëparshme ndaj koronavirusit

 

Në Vjenë, “mbyllja” masave ndaj Covid-19 nuk do të përfundojnë deri më 2 maj, por në shkolla zhbllokimi do të bëhet një javë më herët.

Zyra e Këshilltarit të Arsimit, Christoph Wiederkehr, njoftoi të mërkurën se nxënësit nga e hëna do të mund t’i kthehen procesit mësimor në klasat e shkollës, transmeton albinfo.at.

Mirëpo mësimi do të vijojë në ndërrime. Grupi i parë do të vijojë mësimin në shkollë ditën e hënë dhe të martë, i dyti të mërkurën dhe të enjten. Shkollat e larta, shkollat ​​profesionale, shkollat ​​e mesme dhe të mesme profesionale, si dhe klasat 5 deri në 8 të shkollave speciale gjithashtu do të rinisin mësimin me ndërrime, por këtu do të vendoset edhe sipas modelit specifik të vetë shkollave.

“Jam shumë i lumtur që shkollat ​​në Vjenë do të hapin dyert e tyre një javë para përfundimit të bllokimit aktual. Po kthehemi në një sistem tashmë të njohur të funksionimit ballë për ballë në shkollat ​​fillore dhe mësimin me ndërrime në klasat e ulëta dhe të larta. Qëllimi është sigurisht sa më shpejt që të jetë e mundur të kthehen të gjitha shkollat ​​vjeneze në funksionimin e plotë, megjithatë, kjo do të bëhet gradualisht me rënien e numrit të infeksioneve. Me një koncept të testimit gjithëpërfshirës në shkollat ​​në Vjenë,  kam besim se do të jemi në gjendje ta ndërmarrim këtë hap gjatë muajt maj”, deklaroi Wiederkehr në një deklaratë dërguar mediave austriake.

Ndryshe, nga data 3 maj është paralajmëruar lehtësime të masave në Vjenë dhe hapje graduale e dyqaneve tregtare.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI