Kosova

Vjosa Osmani e përsërit se është kundër rrëzimit të Qeverisë

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës Vjosa Osmani, ka thënë se ajo nuk e voton mocionin e mosbesimit pasi që sipas saj ai u bë në një kohë të rëndë për qytetarët dhe se kjo është e papranueshme

 Fjalimi i kryetares së Kuvendit të Kosovës

“Ky mocion është dorëzuar në kohën kur bota po vuan, sot ne rrezikojmë ta humbin edhe atë fije solidariteti, ky është fjalimi që nuk do doja ta mbaja pasi në qast që po flas Kosova është duke u përballë në sfidat më të mëdha të njerëzimit. Në këtë qast kur egoja jonë po ëkrkon të përmbushim apetiet tona poltike mjekët tanë po përpiqen të shpëtojnë secilën jetë të prekur nga pandemia. Ju do ta mbani në mend atë që ndodh sot, marrëveshja për bashkëqeverisjë është kontratë që duhet të respektohet nga të gjithë prandaj veprimet e pamatura poltike në këtë kohë unë nuk i pranoj e arsyetoj, asnjë rënie nuk është e përjetshme dhe asnjë betejë nuk është e pamundur, si kryetare e Kuvendit jam përpjekur ta mbrojë secilin parim politik mbi të cilin ka funksionuar partia ime dhe që kemi ndërtuar kontratë me qytetarët e 6 tetorit, kur i dëgjoj disa që thonë që unë nuk shoreh qëndrim të LDK-së mua më kujtohet që qdo pikë të kryetarit të LDK-së e e kam respektuar. Unë besoj se qeveria ndërmjet partisë sime dhe VV-së ka qenë e zonja ta luftojë korrupsionin dhe këtë e ka dëshmuar në këto pak ditë prandaj nuk mund të pajtohem me ocionin në këtë kohë të rëndë për qytetarët, unë do të flas me zërin që ma fuqizuat ju sot nga kjo foltore, do të kërkoj ta kthej dritën në dritaren e madhe të Kosovës. Unë e kam të drejtën e plotë morlae të flas në emër të elektoratit të LDK-së.”