Lajme

Vlora, qyteti i 2 deteve me pamje magjike

Tani më Vlora jo vetëm det dhe plazhe magjepse, por edhe një paketë të plotë turistike

Vlora është një qytet bregdetar në jugperëndim të Shqipërisë dhe konsiderohet se është një nga qytetet më të bukura të Shqipërisë, shkruan albinfo.ch.

Bregdeti i Vlorës, jo vetëm se është destinacioni turistik i rëndësishëm për verën, por ky vend njihet edhe si nga plazhet e virgjëra spektakolare dhe me detin blu, ku bashkohet Adriatiku me Jonin, shkruan albinfo.ch.

Fotografia e Vlora Magjike

Fotografia e Vlora Magjike

Photo: @facebook- Vlora Magjike

Qyteti i Vlorës është një nga qytetet më të vjetra në Shqipëri si një nga perlat e Jugut.

Fotografia e Vlora Magjike

Fotografia e Luga e Argjendtë

Photo: @facebook- Vlora Magjike

Plazhe me rërë, gjire të izoluara, ujë kristalor, shkëmbinjë dhe deti që ngjan me Karaibet, Vlora ofron edhe një paketë të plotë turistike nga turizmi historik.

Fotografia e Vlora Magjike

Fotografia e Vlora Magjike

Photo: @facebook- Vlora Magjike

Në Vlorë mund të zgjedhësh të shijosh kafenetë e bukura me pamje nga deti, të ecësh në rrugën e dikurshme të kafeneve, të zejtarëve, artizanëve, qëndistares Marigo, firmëtarëve të pavarësisë. Qendra historike e Vlorës është një diamant në zemër të qytetit që zbulon historinë, transmeton albinfo.ch.

Fotografia e Vlora Magjike

Fotografia e Vlora Magjike

Fotografia e Vlora Magjike

Photo: @facebook- Vlora Magjike

Mund të vizitoni po ashtu Manastirin e Hyjëlindëses në Zvërnec, aty ku mrekullisht takohen cicërimat e zogjve dhe psherëtima e dallgëve, duke krijuar simfoninë unike atë të tingujve mes tokës dhe detit.

Një tjetër atraksion për turistët gjendet në majë të kodrës, e gdhendur nga ujërat e detit dhe me pamje nga qyteti. Është vendi fetar i Kuzum Baba. Kuzum Baba është një tarracë natyrore e gdhendur nga deti, e vendosur në një kodër mbi qytetin e Vlorës. Ajo e merr emrin e tij nga Sejjid Ali Sulltan, i njohur si At Kuzum (Kuzum Baba), një udhëheqës shpirtëror bektashian, i cili sipas traditës lokale, është varrosur këtu. Duke qenë pika më e lartë e qytetit, diku në 30 m mbi nivelit të detit, Kuzum Baba u ofron vizitorëve mundësinë për të shijuar ajrin e pastër dhe për të admiruar peizazhe të bukura të qytetit.

Duhet theksuar se Vlora ka një klimë të ndërthurur malore dhe detare. Vera është e freskët me shumë diell, dhe dimri i ftohtë dhe i lagësht. /Albinfo.ch