Maqedonia

Vritet 23 vjeçari nga Shkupi në Siri

Në fillim të vitit 2014, E. Iseni si nëntëmbëdhjetë vjeçar i bashkohet luftës në Siri, si dhjetëra shqiptarë.

Edhe një shqiptar është vrarë gjatë luftës në Siri. E. Iseni nga Shkupi (me origjinë Haraçinë) është konfirmuar i vrarë nga shokët e tij, të cilët ndodhen gjithashtu në Siri, shkruan albinfo.ch.

Në fillim të vitit 2014, E. Iseni si nëntëmbëdhjetë vjeçar i bashkohet luftës në Siri, si dhjetëra shqiptarë tjerë.

Ky nuk është rast i veçuar për trojet shqiptare. Vetëm para pak javësh u shënua një vrasje e një të riu tjetër nga Vushtria, duke e çuar në 75 vdekjen e shqiptarëve nga Kosova në Siri dhe Irak. Gjithashtu DW një në shkrim investigativ tregoi se mbi 100 të rinj shqiptarë nga Shqipëria janë nisur për të luftuar për ISIS-in në Siri dhe Irak, prej të cilëve gjysma kanë vdekur ose nuk duan të mbajnë kontakte me vendlindjen.

Shumica e këtyre shqiptarëve priren të shkojnë në zona të rrezikshme nga imamë radikalë duke e quajtur atë një luftë të shenjtë kundër shiave alevi.