Kulturë

Majla  Zeneli

Piktore

Në galerinë Ida Illuster në Berlin, është hapur të enjten ekspozita e titulluar “Ratio” me punimet artistike të piktores shqiptare Majla Zeneli.

Artistja e lindur në Shqipëri, jeton prej 7 vitesh në Gjermani. Ajo krijon punime autentike kolazhi bardh-zi, në formë portretesh të njerëzve. Ajo përdor teknikën e shtypit me mezzotintë, që e aplikon mbi fotigrafitë që ka zgjedhur.

Majla ka mbaruar grafikën artistike në Shqipëri. Pastaj ajo ka studiuar në Poloni, në akademinë e arteve Eugenusz Geppert dhe në shkollën e lartë të artit Burg Giebichenstein, në Halle. Ajo ka perfeksionuar shumë teknikën e saj mezzotinto, me çfarë edhe arsyetohet suksesi i saj i arritur në Poloni, Angli. Suedi e në Gjermani.

Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri më 13 prill 2013. Ajo mund të vizitohet nga e enjtja deri të shtunën, nga ora 12 deri në orën 18.

Galerie Ida Illuster, Sophienstraße 32, 10178 Berlin-Mitte.

Majla Zeneli2

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriMajla  Zeneli
  • Prejardhja: Tiranë-Shqipëri
  • Vendi ku vepron: Berlin-Gjermani
  • Profesioni:Piktore
  • Kontakti www.manierenoire.net

  WHO’S WHO të tjera