Lajme

Nuk do të ketë zbritje për premitë shëndetësore

Tatimpaguesit nuk do të jenë në gjendje t’i ulin primet e sigurimit shëndetësor, në kthimin e tyre të drejtpërdrejtë të taksave federale. Pas Këshillit të Shteteve, ai nacional e varrosi këtë projekt të mbështetur nga e djathta.

Këshilli i Shteteve ka refuzuar kryesisht të komentojë mbi këtë projekt të Këshillit Federal, bazuar në një mocion nga Jean-Pierre Grin (UDC/VD), shkruan RTS.

Shqetësues është rritja e primeve të sigurimit shëndetësor, por projekti do të çonte në reduktime të të ardhurave nga taksat federale prej 400 milionë, theksoi Samuel Bendahan (PS/VD) për komisionin. Situata financiare e Konfederatës është shumë e ngushtë për të ulur më tej të ardhurat. Sidomos pasi do të përfitonin kryesisht personat me të ardhura të larta.

Ne duhet të veprojmë për të lehtësuar klasën e mesme, tha Thomas Aeschi (UDC/ZG). Primet janë në rritje, fuqia blerëse është ulur. Vetëm PLR-ja ndoqi. Në votim, projekti u refuzua me 103 vota kundër 72 dhe 8 abstenime, përcjell albinfo.ch.